Stockholm: Turcia si Siria vor primi premiul Nobel pentru razboi!

Dupa decernarea premiului Nobel pentru pace Uniunii Europene, maine este randul premiului Nobel pentru razboi, care va fi acordat ex-aequo Turciei si Siriei. Damascul si Ankara primesc aceasta inalta distinctie deoarece – se arata in  motivatia academiei suedeze – „au pornit un conflict din nimic, fara niciun motiv real, cu importante pierderi de vieti omenesti si distrugeri complet fara sens, intr-o zona in care trebuie sa fii oligofren ca sa pornesti un razboi”.

Intrebati daca nu se tem ca premiul va putea constitui un casus belli pentru cele doua tari aflate deja intr-o confruntare armata, membrii academiei au raspuns: „Avem deplina incredere in intelepciunea Turciei si a Siriei de a rezolva problema prin razboi, si nu la masa tratativelor. E si pacat sa te intelegi omeneste cand ai posibilitatea sa bombardezi capitala inamica. De altfel, orice urma de negociere diplomatica intre Ankara si Damasc pentru evitarea luptelor va fi sanctionata cu retragerea premiului Nobel”.

Daca vestea a fost intampinata cu chiuituri in Turcia si Siria, in schimb Irakul a protestat impotriva deciziei. „Suntem mandri sa evidentiem faptul ca la noi, in ultimii 9 ani, au murit peste 50.000 de oameni, majoritatea civili, deci eram indreptatiti la un Nobel pentru razboi”, se arata in protestul Bagdadului. „Faptul ca munca unor tari serioase, cu traditie in distrugere, ca noi sau Afganistanul, nu este recunoscuta la adevarata ei valoare arata inca o data ticalosia Apusului!”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: